Britské firmy prišli na Slovensko hľadať príležitosti na investovanie

NETKY.SK • 5 Marec 2014, 15:53 • 2 min
Britské firmy prišli na Slovensko hľadať príležitosti na investovanie

BRATISLAVA - Podpora obchodných vzťahov medzi Veľkou Britániou a Slovenskom je cieľom prebiehajúcej návštevy britského ministra pre obchod a investície Lorda Livingstona v SR.

slovakia

left justify in out

Počas obchodnej misie v Bratislave dnes minister slávnostne otvoril nové British Slovak Business Centre – centrum, ktoré bude ponúkať širokú škálu služieb pre stredných a malých podnikateľov z Veľkej Británie. "Obchodné centrum bolo založené na to, aby pomohlo britskému exportu," uviedol pre TASR jeho výkonný riaditeľ Christopher Plant. "Slovensko je fantastické z pohľadu logistiky ako srdce Európy, je tu vysoko kvalifikovaná a cenovo prijateľná pracovná sila, krajina je politicky aj ekonomicky stabilná a je tu veľa obchodných príležitostí," zdôvodnil.
      

Britského ministra na Slovensku sprevádza 35 zástupcov tamojších firiem, ktoré majú záujem preskúmať možnosti spolupráce v tomto regióne. "Vzťah medzi Slovenskom a Veľkou Britániou je veľmi priateľský. Firmám by sme chceli ukázať príležitosti, ktoré tu sú. Výsledkom by mali byť investície, viac britského exportu do SR. Rovnako by sme chceli, aby slovenské firmy investovali v Británii. Cieľom je prehlbovať a rozširovať vzťahy medzi oboma krajinami," konštatoval Livingston na dnešnej tlačovej konferencii v Bratislave.
      

Súčasťou návštevy britského ministra je aj stretnutie s ministrom zahraničných vecí a európskych záležitostí SR Miroslavom Lajčákom a štátnym tajomníkom Ministerstva hospodárstva SR Pavlom Pavlisom, s ktorým otvorí Fórum o slovensko-britských obchodných vzťahoch.
      

V rámci päťdňovej obchodnej misie v krajinách strednej a východnej Európy (KSVE) už Livingston navštívil Poľsko, Českú republiku a vo štvrtok (6. 3.) bude v Maďarsku. Delegáciu tvorí dohromady viac ako 70 zástupcov britských stredných a malých podnikov z oblasti energetiky, dopravnej infraštruktúry, zdravotníctva či informačných technológií.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona