Britské filmové štúdiá Pinewood Studios expandujú do Číny

NETKY.SK • 21 September 2016, 11:35 • 2 min
Britské filmové štúdiá Pinewood Studios expandujú do Číny

BRATISLAVA - Britské filmové a televízne štúdiá Pinewood plánujú otvoriť obchodnú zastupiteľskú kanceláriu v Číne.

slovakia

left justify in out

Tento krok je reakciou na rastúce požiadavky čínskeho filmového priemyslu a zároveň najnovšou snahou spoločnosti o globálne rozšírenie. Pinewood má momentálne štúdiá v Kanade, Dominikánskej republike, Malajzii a v Spojených štátoch amerických. Britská spoločnosť v minulosti produkovala množstvo svetových blockbusterov vrátane filmov zo série Hviezdne vojny či príbehov o agentovi Jamesovi Bondovi. "Pinewood spolupracuje s Čínou už niekoľko rokov a za ten čas sme si vybudovali dobré vzťahy s filmovými spoločnosťami, producentmi či vývojármi hier," prezradil Andrew Smith, ktorý je prezidentom Pinewood China. "Stála prítomnosť v Číne je kľúčovým strategickým prvkom celkovej medzinárodnej stratégie štúdia Pinewood," dodal. To momentálne poskytuje konzultačné služby viacerým čínskym filmovým spoločnostiam vrátane poradenstva pre mediálny a developerský konglomerát Wanda Group.


Majitelia spoločnosti Pinewood sa pritom tento rok rozhodli štúdio predať investičnému fondu nehnuteľností za 323,3 milióna libier.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies