Britské bojové jednotky a pechota USA v Afganistane oficiálne ukončili operácie

NETKY.SK • 26 Október 2014, 11:25 • 2 min
Britské bojové jednotky a pechota USA v Afganistane oficiálne ukončili operácie

KÁBUL - Britské bojové jednotky spolu s americkou námornou pechotou dnes oficiálne ukončili v Afganistane operácie a odovzdali svoje základne afganskej armáde. Informácia nebola zverejnená vopred z bezpečnostných dôvodov, uviedla agentúra Reuters.

slovakia

left justify in out

Americká základňa Camp Leatherneck je najväčšia a nachádza sa v strategickej provincii Helmand na juhu krajiny. V provincii leží aj britská základňa Camp Bastion. Obe odovzdali Afgancom súbežne.
      

Predstavitelia medzinárodnej vojenskej koalície uviedli, že afganské sily v provincii Helmand tento rok bojovali samostatne a nestratili žiadne významné pozície. Provincia bola v roku 2010 dejiskom hlavných bojov proti Talibanu.
      

Po tohtoročnom odsune zahraničných vojakov z Afganistanu by v krajine malo zostať približne 12500 inštruktorov či poradcov.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies