Britské banky sú v dobrej kondícii a zvládnu aj brexit bez dohody

NETKY.SK • 28 Jún 2018, 06:55 • 2 min
Britské banky sú v dobrej kondícii a zvládnu aj brexit bez dohody

LONDÝN - Britské banky sú v dostatočne dobrej kondícii a zvládli by aj brexit bez dohody, uviedla Britská centrálna banka (BoE).

slovakia

left justify in out

Bankový systém môže podporovať reálnu ekonomiku aj počas neriadeného brexitu, uviedol Výbor pre finančnú politiku (FPC) BoE v správe o finančnej stabilite zverejnenej v stredu. Riziká spojené s vystúpením krajiny z Európskej únie (EÚ) nie sú podľa FPC dostatočným dôvodom na zvýšenie kapitálových vankúšov bánk.

 

Výbor uviedol, že monitoruje prípravy, ktoré majú zmierniť prerušenie finančných služieb v súvislosti s brexitom. Aj keď sa urobil pokrok, naďalej existujú reálne riziká.

 

Európsky orgán pre bankovníctvo (EBA) v pondelok (25. 6.) varoval pred potenciálnymi prerušeniami v prípade, že Británia opustí Úniu bez dohody. Uistenie BoE prichádza po záťažových testoch britských bánk a v čase narastajúcich obáv týkajúcich sa pomalého tempa rokovaní o brexite a možnosti neriadeného brexitu.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Karnisova
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies