Britské banky si udržia prístup na euróspky trh iba, ak budú veľmi aktívne

NETKY.SK • 27 Marec 2017, 13:27 • 2 min
Britské banky si udržia prístup na euróspky trh iba, ak budú veľmi aktívne

FRANKFURT - Ak britské banky chcú licencie na udržanie si prístupu na trh Európskej únie po odchode Veľkej Británie z bloku, musia mať v EÚ silnú aktivitu.

slovakia

left justify in out

Povedala to v pondelok Sabine Lautenschlägerová, podpredsedníčka rady Európskej centrálnej banky pre bankový dohľad. Konštatovala, že banky, ktoré sa budú po brexite uchádzať o licencie na činnosť v EÚ, budú potrebovať "dostatočný miestny personál a prevádzkovú samostatnosť". Európske úrady udeľujúce licencie "nebudú akceptovať prázdne schránkové firmy", dodala.

Londýnske banky v súčasnosti môžu podnikať v ostatných 27 členských krajinách Európskej únie vďaka právu prístupu na jednotný európsky trh prostredníctvom takzvaného passportingu. Toto právo by mohli stratiť, ak by sa odchod Británie z EÚ dohodol za podmienok takzvaného "tvrdého brexitu". Európske bankové centrá, ako sú Frankfurt a Dublin, sa uchádzajú o každé bankové podnikanie, ktoré by sa muselo presťahovať.
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Sidorova
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies