Britské akcie klesajú ďalej, pokles evidovali banky, aerolínie aj reality

NETKY.SK • 27 Jún 2016, 13:07 • 2 min
Britské akcie klesajú ďalej, pokles evidovali banky, aerolínie aj reality

LONDÝN - Britský akciový trh pokračuje vo výkyvoch, ktoré spustilo minulotýždňové hlasovanie Britov o odchode krajiny z Európskej únie. Obchodovanie s akciami banky Barclays bolo nakrátko pozastavené a hodnota akcií leteckej spoločnosti EasyJet sa prepadla o viac než 19 %. Informoval o tom server BBC.

slovakia

left justify in out

Obchodovanie s akciami Barclays pozastavili po tom, ako ich hodnota klesla o viac než 10 %. Hodnota akcií ďalšej banky Royal Bank of Scotland zaznamenala pokles o vyše 14 %.

Ešte výraznejší pokles hodnoty akcií nasledoval v prípade leteckej spoločnosti EasyJet. Tá klesla zhruba o pätinu v reakcii na varovanie aerolínií, že počítajú s horšími tržbami než pôvodne, pričom čiastočne sa pod zhoršenie výsledkov podpíše práve brexit.

 

Výrazný pokles hodnoty zaznamenali aj akcie realitných spoločností. Dôvodom sú obavy, že odchod Británie z Európskej únie poškodí realitný trh. Hodnota akcií Taylor Wimpey aj Barratt Developments klesla približne o 12 %.

 

Klesol aj hlavný index londýnskej akciovej burzy FTSE 100. V dopoludňajších hodinách zaznamenal pokles o viac než 1 %, čo je však miernejší rozsah poklesu, než očakávali niektorí ekonómovia. V piatok (24.6.), teda na druhý deň po referende, zaznamenal FTSE 100 pokles o viac než 8 %, v priebehu dňa sa však zotavil a obchodovanie uzatvoril poklesom o 3,2 %.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona