Britská vláda zvažuje prijatie detí utečencov bez sprievodu

NETKY.SK • 24 Január 2016, 19:22 • 2 min
Britská vláda zvažuje prijatie detí utečencov bez sprievodu

LONDÝN - Británia zvažuje prijatie detí sýrskych utečencov, ktoré v dôsledku vojnového konfliktu vycestovali do európskych krajín bez sprievodu. Uviedla to dnes britská ministerka pre medzinárodný rozvoj Justine Greeningová, ktorú citovala agentúra Reuters.

slovakia

left justify in out

Britská vláda podľa slov ministerky momentálne premýšľa, ako by pomohla týmto približne 3000 deťom, ktoré sú v Európe bez rodičov či aj akýchkoľvek iných opatrovníkov. K ich prijatiu Britániu už dlhšie vyzývajú tamojší ľudskoprávni aktivisti.

 

Greeningová teraz naznačila, že vláda by ich žiadostiam mohla čoskoro vyhovieť. Rozhodnutie vo veci však doposiaľ nepadlo.

 

Premiér David Cameron už skôr avizoval, že Británia sa chystá v priebehu nasledujúcich piatich rokov prijať 20.000 utečencov z táborov v blízkovýchodných krajinách. Kritici tohto rozhodnutia však označujú britskú pomoc v rámci migračnej krízy za nedostatočnú a pre porovnanie udávajú, že len do Nemecka prišlo v minulom roku asi 1,1 milióna utečencov. Viacerí aktivisti a tiež približne 80 biskupov anglikánskej cirkvi Camerona vyzvali, aby v tejto záležitosti spravil viac.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona