Britská vláda varovala fanúšikov pred teroristickými útokmi na EURO 2016

NETKY.SK • 7 Jún 2016, 19:38 • 2 min
Britská vláda varovala fanúšikov pred teroristickými útokmi na EURO 2016

LONDÝN - Britská vláda dnes, iba niekoľko dní pred otvorením futbalového európskeho šampionátu vo Francúzsku, oficiálne varovala pred hrozbou teroristických útokov na štadiónoch, na ktorých sa budú hrať stretnutia turnaja, vo fanúšikových zónach v jednotlivých mestách krajiny galského kohúta, ako aj v tamojších dopravných uzloch.

slovakia

left justify in out

Informovali o tom britské, ako aj nemecké elektronické médiá. Vo varovaní pre britských občanov, ktoré zverejnilo ministerstvo zahraničných vecí v Londýne, sa hovorí o vysokom stupni teroristického ohrozenia. Rezort súčasne vyzýva všetkých fanúšikov na zvýšenú ostražitosť, a to osobitne v okolí dejísk podujatí turnaja EURO 2016, a nabáda ich, aby rešpektovali pokyny francúzskych úradov.

 

Dôvodom pre aktuálne varovanie nie sú však ani nové, ani špecifické hrozby, ani zadržanie podozrivého z plánovania útokov počas turnaja na ukrajinsko-poľskej štátnej hranici, zdôraznila hovorkyňa britského premiéra Davida Camerona.

 

EURO 2016 otvoria 10. júna. Turnaj, na ktorom sa zúčastnia aj reprezentanti Slovenska, vyvrcholí 10. júla. V základnej skupine budú súpermi Slovákov popri Rusoch práve dva tímy z Veľkej Británie - Wales a Anglicko.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies