Britská vláda sa pripravuje na najhoršie - rozbitie alebo krach BP

NETKY.SK • 6 Júl 2010, 12:22 • 2 min
Britská vláda sa pripravuje na najhoršie - rozbitie alebo krach BP

Britská vláda sa pripravuje na najhoršie - rozbitie alebo krach BP

slovakia

left justify in out

img

Vzhľadom na astronomické náklady ekologickej katastrofy v Mexickom zálive sa britská vláda pripravuje na dôsledky rozčlenenia alebo dokonca krachu koncernu BP. Informuje o tom dnešné vydanie londýnskych novín Times. Denník neuviedol zdroj svojich informácií.
      V prípade, ak by kedysi najväčší britský podnik neprežil krízu, vláda sa domnieva, že by to bezprostredne zasiahlo britské záujmy. BP patrí najväčšia časť britskej energetickej infraštruktúry, okrem iného jej patrí dopravný systém, ktorý spája vyše 50 ropných a plynových polí v Severnom mori.
      V prípade krachu BP by zaznamenalo straty aj veľké množstvo dôchodkových fondov, ktoré investovali prostriedky do jeho akcií.
      Times dnes napísali, že britský premiér David Cameron bude hovoriť o budúcnosti BP počas svojej návštevy v Bielom dome. Vo Washingtone ho očakávajú 20. júla.
      Akcie BP od katastrofy na vrtnej plošine Deepwater Horizon, ku ktorej došlo 20. apríla blízko amerických brehov, stratili z hodnoty viac ako 50 %. Koncern musí investovať stovky miliónov dolárov do zachytávania ropy vytekajúcej spod dna na morskú hladinu a na náhradu škôd firmám, ktoré katastrofa priamo poškodzuje. Ďalšie ťažké miliardy bude potrebovať na ich úplné odstránenie.

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona