Britská vláda sa pokúsi zabezpečiť firmám čo najlepší možný prístup na trh EÚ

NETKY.SK • 19 Október 2016, 17:04 • 2 min
Britská vláda sa pokúsi zabezpečiť firmám čo najlepší možný prístup na trh EÚ

LONDÝN - Britská vláda sa postará, aby firmy v krajine mali po brexite čo najlepší možný prístup na jednotný európsky trh. Vyhlásila to dnes v britskom parlamente premiérka Theresa Mayová. Informovala o tom agentúra Reuters.

slovakia

left justify in out

Mayová poslancom povedala, že jej vláda sa na rokovaniach bude snažiť zabezpečiť, aby Británia aj po odchode z Európskej únie (EÚ) mala čo najlepší možný prístup na trh EÚ. "To ľudia chcú, a to im chcem dať," vyhlásila.

 

Ale zároveň pripomenula, že júnové referendum, v ktorom Briti rozhodli o odchode z únie, bolo jasným hlasovaním za kontrolu migrácie. Premiérka dodala, že jej vláda chce získať kontrolu nad pohybom ľudí z EÚ a zároveň dosiahnuť na rokovaniach o brexite čo najlepšiu dohodu pre firmy. To je cieľ britskej vlády. Parlament sa k dohode medzi Londýnom a Bruselom bude tiež môcť vyjadriť. Britániu však čakajú zdĺhavé a ťažké rokovania. Vláda medzitým preskúma možné obchodné dohody Londýna s krajinami tzv. Commonwealthu.

 

Britská premiérka sa s lídrami členských štátov EÚ stretne už vo štvrtok 20. októbra na summite únie. Európski politici sú zvedaví, ako si predstavuje budúce vzťahy Británie a EÚ. Podľa vysokopostaveného zdroja z nemeckej vlády si však nie sú istí, či im na summite povie niečo nové o brexite.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies