Britská vláda prosí občanov, aby prestali dávať peniaze bezdomovcom

NETKY.SK • 21 December 2018, 15:29 • 2 min
Britská vláda prosí občanov, aby prestali dávať peniaze bezdomovcom

ANGLICKO – Falošní žobráci si takýmto spôsobom vedia na deň zarobiť aj 100 libier (viack ako 110 eur). Preto vláda vyzýva obyvateľov, aby prestali dávať peniaze žobrákom počas Vianoc.

slovakia

left justify in out

Policajti v meste Blackburn zistili, že bezdomovci sú schopní si zarobiť od 60 do 100 libier na deň. Aby takúto sumu získali, žobrú v centre mesta, čo je pre rušné ulice plné ľudí niekedy až neznesiteľné. Varovanie prišlo po tom, ako polícia v meste Hull uviedla, že počet bezdomovcov sa pred Vianocami viditeľne zvýšil a preto to vyzerá tak, že ide o podvod.

 

img

 

Miestne sily preto prosia občanov, aby radšej peniaze darovali charitám, ktoré pomáhajú ľuďom bez domova a drogovo závislým dostať sa z ulice.

Pred rokom takmer 600 bezdomovcov v Británii prišlo na ulici o život. Štatistický úrad uviedol, že očakávaná dĺžka života bezdomovca je len asi polovičná oproti človeku v rovnakom veku ale so stabilným zázemím.

 

img



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
lukas cief

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona