Britská vláda odkazuje futbalistom, aby sa nebozkávali a neobjímali

NETKY.SK • 14 Január 2021, 13:00 • 2 min
Britská vláda odkazuje futbalistom, aby sa nebozkávali a neobjímali

LONDÝN - Britská vláda prosí futbalistov, aby sa pri oslavách gólov vyhli objímaniu, či bozkom.

slovakia

left justify in out

Britská vláda prišla so zaujímavou prosbou, ktorá sa týka predovšetkým profesionálnych športovcov pôsobiacich v Premier League. Keďže sa v celej Británii denne nahlasuje tisícky nakazených, medzi ktorými sa nacházdajú aj futbalisti, dočkali sa žiadosti z najvyšších miest, aby aj počas zápasov eliminovali sociálny kontakt a vyhli sa vzájomnému objímaniu či oslavným bozkom. "Každý v krajine musí zmeniť svoje pracovné návyky a to, ako sa stýka s ďalšími osobami. Futbalisti nie sú výnimkou. Prijaté predpisy sú tu preto, aby sa futbal mohol hrať. Hráči musia dodržiavať pokyny a funkcionári musia trvať na ich striktnom dodržiavaní," napísal minister športu Nigel Huddleston na sociálnej sieti.

 

Vedenie už kluby varovalo, že v prípade, ak budú porušovať niektoré hygienické nariadenia a predpisy, dočkajú sa prísnych trestov. Zástupcova ligy upozornili, aby sa hráči vyhýbali objímaniu, podávaniu rúk a tľapnutiu dlaňami či päsťami. V liste smerovanom na jednotlivé kluby bol aj dôvetok, že v aktuálnej situácii môžu byť všetci radi, že môžu hrať futbal. Upozornenie prišlo v stredu počas dňa, no vo večerných pohárových zápasoch sa správanie futbalistov nezmenilo. "Ide o inštinktívne konanie, je veľmi ťažké niečo také zmeniť zo dňa na deň," obhajoval futbalistov tréner Manchestru City Pep Guardiola.

 

img

 

Vedenie Premir League už od marca spolupracuje s popredným epidemiológom Jonathanom Van-Tamom na tom, aby boli prijaté relevantné pravidlá a postupy na zamedzenie šírenia koronavírusu. Ich základom je eliminácia fyzického kontaktu. "Objatia či bozky sú veľkým nebezpečenstvom na šírenie ochorenia COVID19. Ak sa dá vyhnúť blízkemu kontaktu s inou osobou, v súčasnosti by sa mu mali ľudia vyhýbať, pretože približne každý tretí človek sa síce nakazí koronavírusom, ale nemá žiadne príznaky," povedal Van-Tam pre rádio LBC.
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Miloš Cíbik
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies