Britská vláda od apríla zruší dávky pre nových imigrantov

NETKY.SK • 20 Január 2014, 15:25 • 2 min
Britská vláda od apríla zruší dávky pre nových imigrantov

LONDÝN - Veľká Británia od apríla nebude poskytovať nezamestnaným imigrantom z iných členských krajín Európskej únie príspevky na bývanie.

slovakia

left justify in out

Uviedli to dvaja predstavitelia britskej vlády. Minister práce a dôchodkového systému Iain Duncan Smith a ministerka vnútra Theresa Mayová konštatovali, že konajú po tom, ako dôkazy ukázali, že britských zamestnancov vytláčajú migranti. Predstavitelia EÚ však už skôr obvinili vládu Davida Camerona z toho, že robí paniku v otázke imigrácie v rámci Európskej únie. 

Od apríla noví imigranti z Európskej únie nebudú môcť dostať dávky v nezamestnanosti známe ako príspevok uchádzačom o zamestnanie, ani príspevky na bývanie, uviedli Smith a Mayová. "Od začiatku apríla úplne zrušíme oprávnenie na príspevky na bývanie pre túto skupinu (uchádzačov o zamestnanie z EÚ)," napísali ministri v článku pre denník Daily Mail. 

Cameronova vláda sa snaží čeliť popularite britskej Strany nezávislosti (UKIP) sprísnením pravidiel v oblasti prisťahovalectva a sociálnych dávok. Prieskumy verejnej mienky ukazujú, že imigrácia je pre britských voličov jedným z najväčších zdrojov obáv. Predstavitelia podnikateľov však upozorňujú, že ťažko nachádzajú nízko kvalifikovaných zamestnancov, aby pracovali na takých slabo platených pozíciách, aké často obsadzujú prisťahovalci. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona