Britská vláda nechce zaviesť imunitné pasy, považuje ich za diskrimináciu nezaočkovaných

NETKY.SK • 8 Február 2021, 08:38 • 2 min
Britská vláda nechce zaviesť imunitné pasy, považuje ich za diskrimináciu nezaočkovaných

Britský minister povedal, že "očkovacie" pasy považuje za diskrimináciu. Podľa úradov by pasy predstavovali povinnosť očkovania.

Otvoriť časovú os

slovakia

left justify in out

Veľká Británia neplánuje zaviesť takzvané imunitné pasy pre tých, ktorí dostali vakcínu proti novému koronavírusu. Ľudia však môžu požiadať svojho lekára, aby im dal potvrdenie o prijatí vakcíny, ak budú potrebovať niekam cestovať.

 

img


Britský minister zodpovedný za program vakcinácie Nadhim Zahawi v nedeľu uviedol, že pasy považuje za diskrimináciu. Podľa úradov by pas predstavoval istú úroveň povinnosti očkovania.

 

img

Niektoré krajiny, ako napríklad Grécko, uviedli, že zaočkovaní ľudia nebudú musieť podstúpiť karanténu. Zahawi potvrdil, že v sobotu zaočkovali za jednu hodinu približne tisíc ľudí. Británia chce do 15. februára zaočkovať všetkých obyvateľov nad 70 rokov a zdravotníkov v prvej línii.
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Kristýna Peštová
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies