Britská vláda môže pri ďalších výtržnostiach nasadiť do ulíc armádu

NETKY.SK • 11 August 2011, 15:33 • 2 min
Britská vláda môže pri ďalších výtržnostiach nasadiť do ulíc armádu

Britská vláda môže pri ďalších výtržnostiach nasadiť do ulíc armádu

slovakia

left justify in out

img

Britská vláda zváži pri ďalších pouličných výtržnostiach nasadenie armády, ktorá by tak pomohla polícii zvládať narušiteľov poriadku. Vyhlásil to dnes premiér David Cameron.
      Predseda vlády zároveň prisľúbil, že pôvodcovia najhoršieho násilia v krajine za uplynulé desaťročia budú nájdení a potrestaní.
      "Zaplatíte za to, čo ste urobili," odkázal Cameron výtržníkom na mimoriadnom rokovaní parlamentu.
      V uliciach Londýna podľa neho zostane zvýšený počet 16.000 policajtov až do konca tohto týždňa. Medzi ďalšími opatreniami spomenul právomoc polície žiadať od ľudí, aby si zložili masky a iné zahalenia tvárí.
      Premiér ďalej prisľúbil, že ľudia, ktorých domy alebo obchody výtržníci zničili, dostanú odškodnenie, a to aj keď neboli poistení.
      Vláda podľa Camerona "rázne koná", aby zastavila výtržnosti a rabovanie. "Nedovolíme, aby v našich uliciach existovala kultúra strachu," zdôraznil.
      Mimoriadne rokovanie parlamentu sa dnes koná po štyroch nociach nepokojov, podpaľačských útokov a rabovaní, ktoré zasiahli Londýn a ďalšie anglické mestá.  
      Za zodpovedných za nepokoje označil Cameron "pouličné gangy".
Zdroj: TASR/Reuters, AP



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona