Britská vláda chce zabrániť šíreniu extrémistických ideológií za mrežami

NETKY.SK • 23 August 2016, 07:15 • 2 min
Britská vláda chce zabrániť šíreniu extrémistických ideológií za mrežami

LONDÝN - Britská vláda dnes oznámila, že uväznených extrémistov za mrežami budú izolovať so zámerom zabrániť rozširovaniu ich ideí.

slovakia

left justify in out

Ministerka spravodlivosti Liz Trussová pre verejnoprávnu BBC uviedla, že z knižníc väzenských zariadení zmiznú radikálne literárne práce a že aj činnosť väzenských duchovných bude podliehať prísnejšej kontrole.

 

Britská vláda oznámila tieto opatrenia v reakcii na obsah nedávno zverejnenej správy, z ktorého vyplýva, že šírenie radikálneho islamizmu za väzenskými múrmi je čoraz väčším problémom. Pribúda moslimských väzenských gangov, uväznení radikáli vyzývajú spoza mreží na podporu Islamského štátu a vyhrážajú sa príslušníkom väzenskej stráže, ďalším väzňom, ako aj väzenským duchovným. Niektorí z nich vystupujú ako samozvaní emirovia, aby násilím nútili iných konvertovať na islam a radikalizovať sa.

 

Šéfka rezortu spravodlivosti v Londýne preto zdôraznila, že šírenie jedovatej ideológie medzi ďalšími neslobodno dopustiť. V záujme izolácie radikálov sa podľa jej slov vytvoria vo väzenských zariadeniach v Anglicku i vo Walese špeciálne trakty.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona