Britská supermodelka sa nepovažuje za ikonu

NETKY.SK • 30 November 2019, 09:22 • 2 min
Britská supermodelka sa nepovažuje za ikonu

BRATISLAVA - Britská supermodelka a herečka Naomi Campbell sa nepovažuje za ikonu. Štyridsaťdeväťročná rodáčka z Londýna to uviedla v reakcii na udelenie ceny Fashion Icon, ktorú dostane v pondelok od Britskej módnej rady.

slovakia

left justify in out

Súvisí to s vekom?

"Je mi cťou, že ma tak nazvali. No nemyslím si, že som ikona. Rešpektujem však a je to pre mňa veľká česť, že ma za ňu považujú. Súvisí to s vekom a časom, ktorý som tomu už venovala? Asi je to tak, že? Takže slovo ikona súvisí s vekom? Je to tak?," uviedla modelka, ktorá miluje svoju prácu. "S nikým nesúťažím. Mám rada to, čo robím a nerobím to isté každý deň a to sa mi páči," dodala.

 

Naomine korene

Korene Naomi siahajú až na Jamajku, odkiaľ pochádza jej mama, Valerie.  Preizvisko dostala Campbell, po svojom nevlastnom otcovi. Narodila sa v Londýne, no žila aj v Ríme, kde jej matka pracovala. Neskôr sa však vrátila do Londýna, kde ostala u príbuzných, aby jej matka mohla cestovať v rámci tanečného turné po celej Európe. Od svojich 10-tich rokov navštevovala prestížnu Akadémiu divadelného umenia, Italia Conti. Jej prvý styk s verejnosťou nastal už keď mala sedem rokov, a to vďaka účinkovaniu v klipe Is This Love od Boba Marleyho. Oficiálne však kariéru neplánovane odštartovala inak - v roku 1986 ju počas nákupov objavila scoutka Beth Boldt, ktorá doslova zmenila Naomi život.

 

img


Naomi Elaine Campbell sa do sveta modelingu dostala ako 15-ročná. Vypracovala sa na jednu z najúspešnejších modeliek na svete a spolu s ďalšími piatimi kolegyňami Cindy Crawford, Christy Turlington, Lindou Evangelistou, Claudiou Schiffer a Kate Moss sa zaradila do kategórie supermodeliek 90. rokov 20. storočia.

 

Okrem kariéry však pútala pozornosť aj výstredným správaním, závislosťou od drog, slávnymi milencami ako Mike Tyson či Robert De Niro, ale aj agresivitou. Niekoľkokrát ju obvinili z násilného útoku na jej zamestnancov, spolupracovníkov a v jednom prípade na policajtov. Objavila sa aj v Madonninej kontroverznej knihe fotografií Sex (1992).

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Jana Hupková
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies