Britská stíhačka "stratila" pri pristávaní dve strely vzduch-zem

NETKY.SK • 15 Júl 2015, 17:00 • 2 min
Britská stíhačka "stratila" pri pristávaní dve strely vzduch-zem

NIKÓZIA - Bojová stíhačka britského kráľovského letectva (RAF) "stratila" pri pristávaní na vojenskej základni na Cypre dve strely typu vzduch-zem.

slovakia

left justify in out

K incidentu došlo dnes na základni RAF Akrotini v južnej časti Cypru, z ktorej štartujú britské lietadlá útočiace na ciele extrémistickej organizácie Islamský štát (IS) v Iraku. 


"Môžem potvrdiť, že počas pristávania Tornada na Akrotini sa (spod krídel) lietadla oddelili dve z jeho striel," vyhlásil hovorca britských vojenských základní na Cypre, ktorého citovala agentúra Reuters. 


Súčasne ubezpečil, že ani jedna z rakiet Brimstone, ktoré dopadli na pristávaciu dráhu, nevybuchla. Celá udalosť sa podľa neho zaobišla bez zranení. Príčinu incidentu objasní až vyšetrovanie. 


Spojené kráľovstvo má na Cypre dve strategicky významné vojenské základne Akrotini a Dhekelia. Na náletoch voči IS v Iraku sa v rámci medzinárodnej koalície podieľa aj osem britských stíhačiek Tornado.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies