Britská Standard Chartered zaplatí pokutu 300 miliónov

NETKY.SK • 20 August 2014, 10:58 • 2 min
Britská Standard Chartered zaplatí pokutu 300 miliónov

NEW YORK - Britská banková spoločnosť Standard Chartered zaplatí pokutu 300 mil. USD a bude musieť zastaviť, alebo opustiť niektoré významné oblasti podnikania.

slovakia

left justify in out

Dôvodom je to, že spoločnosť zlyhala pri zastavovaní rizikových transakcií, ktoré by mohli byť spojené s praním špinavých peňazí. O pokute informoval finančný dozorca pre štát New York Benjamin Lawsky. "Ak banky nedokážu splniť svoje záväzky, mali by prísť dôsledky,“ povedal Lawsky. "To platí špeciálne v prípade, keď ide o plnenie pravidiel zameraných proti praniu špinavých peňazí. Tieto pravidlá totiž napomáhajú v boji proti terorizmu a proti odsúdenia hodnému porušovaniu ľudských práv,“ povedal.

 

Spoločnosť Standard Chartered vo svojom stanovisku uviedla, že "prijíma svoju zodpovednosť a nedostatky (systému dozoru v New Yorku) ľutuje“. Spoločnosť sa zároveň zaviazala, že problémy vyrieši s "maximálnou urgentnosťou“. Zo stanoviska vyplýva, že systém nedokázal vystopovať potenciálne rizikové transakcie z Hongkongu a zo Spojených arabských emirátov. Spoločnosť Standard Chartered uviedla, že na týchto trhoch si bude naďalej plniť svoje záväzky. Zároveň uviedla, že veľkej väčšiny klientov sa situácia nedotkne, a to platí aj pre amerických klientov. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona