Britská spoločnosť dáva ženám voľno, keď majú menštruáciu: Nemusia pracovať a všetci sú vraj šťastnejší

NETKY.SK • 4 Marec 2016, 19:16 • 2 min
Britská spoločnosť dáva ženám voľno, keď majú menštruáciu: Nemusia pracovať a všetci sú vraj šťastnejší

BRATISLAVA - Asi každá žena to pozná.

slovakia

left justify in out

Raz sa mesiac by bola radšej, aby na ňu najlepšie nikto neprehovoril, aby jej dal každý pokoj. Hormóny skáču hore a dole počas menštruácie. Niektoré ženy majú aj silné bolesti brucha. Každý žena to prežíva inak. Niektoré musia ostať doma v posteli, iné sú zasa rovnako produktívne a život im to nijako nenarušuje. 
Britská spoločnosť Bristol však prišla s nečakanou ponukou pre ženy. Ak majú menštruáciu, majú jednoducho voľno a do práce nemusia prísť. 


Spoločnosť Bristol zaviedla dni voľna pre ženy po dobu ich menštruačného cyklu. Takže nemusia prísť do práce a ich čudné nálady nemusí znášať šéf a ani kolegovia. Veľa žien prežíva menštruáciu veľmi bolestivo, a preto je niekedy nad ich sily sedieť v práci pri počítači.


Ženy, ktoré práve menštruujú a zostanú doma, tak nenarušujú pracovný kolektív a všetci zamestnanci sú vraj šťastnejší a zdravší. Táto novinka sa stretla s veľkým  nadšením.

 

"Ako manažérka personálu som videla, že ženy pri menštruácii silno trpia. A ich bolesť sa pri práci ešte zdvojnásobuje, " povedala Bex Baxter. "Ženy sa cítia previnilo a hanbia si vziať voľno. Tak radšej sedia pri počítači a trpia, " dodala. A na to už sa zrejme ich nadriadení nemohli pozerať.


Slečka Baxter predpokladá, že budú námietky, ale je otvorená k diskusii o rovnosti. 


Povedala: "Pracujeme na trojuholníku a to dôvera, láska a hra ', takže každý rešpektuje spoločnosť a dáva viac ako 100 percent zo seba, takže si nemyslím, že budeme mať problém s ľuďmi, aby nás oklamali. Tiež to nie je povinné, ženy si nemusia  vziať voľno počas menštruácie, ak nechcú“. 


"Ale my jednoducho chceme začať hovoriť o menštruácii pozitívnym spôsobom, skôr ako negatívne", hovorí Baxter. 


Každopádne to nie je u všetkých žien rovnaké. Nie je pravidlom, že každá žena má bolesti a najradšej by doma ležala a nevyliezalo z bytu.




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona