Britská premiérka Theresa Mayová bude vo štvrtok rokovať v Poľsku

NETKY.SK • 26 Júl 2016, 17:22 • 2 min
Britská premiérka Theresa Mayová bude vo štvrtok rokovať v Poľsku

VARŠAVA - Nová britská premiérka Theresa Mayová pricestuje vo štvrtok 28. júla na návštevu Poľska, počas ktorej bude rokovať s predsedníčkou poľskej vlády Beatou Szydlovou. Informáciu priniesla dnes tlačová agentúra PAP s odvolaním sa na informačné centrum poľskej vlády.

slovakia

left justify in out

Obe političky už v uplynulých dňoch, konkrétne 19. júla, telefonicky hovorili o otázkach ako štatút obyvateľov členských krajín Európskej únie vo Veľkej Británii či prejavy xenofóbie a netolerancie, ktoré pocítili na vlastnej koži nedávno aj poľskí občania v ostrovnej monarchii.


Beata Szydlová, ktorá opakovane deklarovala prioritný význam pripisovaný spomínaným otázkam zo strany Varšavy, súčasne ubezpečila, že ani po nedávnom referende a rozhodnutí väčšiny Britov opustiť Európsku úniu sa nič nezmení na fakte, že Veľká Británia zostáva významným spojencom Poľskej republiky.



 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona