Britská premiérka sa dištancovala od postoja americkej vlády voči Izraelu

NETKY.SK • 30 December 2016, 19:19 • 2 min
Britská premiérka sa dištancovala od postoja americkej vlády voči Izraelu

LONDÝN - Britská premiérka Theresa Mayová sa dnes dištancovala od kritiky Izraela, ktorá zaznela zo strany vlády amerického prezidenta Baracka Obamu. Jej hovorca v reakcii na slová ministra zahraničných vecí USA Johna Kerryho, ktorý odsúdil izraelskú politiku rozširovania osád na okupovaných územiach, dnes povedal, že je nesprávne zamerať sa výlučne na problém budovania osád, keď je izraelsko-palestínsky konflikt taký komplexný.

slovakia

left justify in out

Hovorca britskej premiérky sa k záležitosti podľa tlačovej agentúry AP vyjadril v súlade s vládnymi pravidlami anonymne.

 

Britská vláda sa týmto vyjadrením priblížila k postoju novozvoleného amerického prezidenta Donalda Trumpa, ktorý povedal, že Obamova vláda je voči Izraelu príliš tvrdá.

 

Hovorca amerického ministerstva zahraničných vecí uviedol, že USA sú "prekvapené" vyjadrením úradu britskej premiérky Mayovej, keďže Kerryho slová o blízkovýchodnom mierovom procese "boli v súlade s dlhodobou politikou Británie a jej hlasovaním v OSN minulý týždeň". Hovorca dodal, že podporu Kerrymu vyjadrili mnohé krajiny - napríklad Nemecko, Francúzsko, Kanada, Jordánsko, Egypt, Turecko, Saudská Arábia, Katar či Spojené arabské emiráty.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies