Britská premiérka obvinila predstaviteľov EÚ zo snahy zmanipulovať voľby

NETKY.SK • 3 Máj 2017, 20:18 • 2 min
Britská premiérka obvinila predstaviteľov EÚ zo snahy zmanipulovať voľby

LONDÝN - Britská premiérka Theresa Mayová obvinila dnes niektorých predstaviteľov Európskej únie z toho, že sa vyhrážajú Londýnu, pričom si želajú zlyhanie rokovaní o tzv. brexite a snažia sa zmanipulovať predčasné parlamentné voľby v Británii.

slovakia

left justify in out

"V Bruseli sú niektorí ľudia, ktorí si neželajú, aby boli tieto rokovania úspešné," uviedla Mayová. Britská premiérka sa takto vyjadrila po návšteve kráľovnej Alžbety II., ktorú dnes v Buckinghamskom paláci požiadala o súhlas s rozpustením parlamentu.

 

Podľa britských médií však išlo už len o formalitu, keďže príslušné rozhodnutie je fakticky v kompetencii premiérky a samotného parlamentu. Rozhodnutie o rozpustení Dolnej snemovne tak vstúpilo do platnosti už dnes - presne minútu po polnoci miestneho času. Rozpustením parlamentu sa tiež oficiálne začala predvolebná kampaň.

 

Mayová dnes zároveň uviedla, že najdôležitejšou úlohou kohokoľvek, kto po voľbách povedie Britániu, bude dosiahnuť v súvislosti s brexitom "pre Spojené kráľovstvo najlepšiu možnú dohodu".

 

"Niekoľko uplynulých dní nám ukázalo, aké ťažké tieto rozhovory pravdepodobne budú... Vyjednávaciu pozíciu Británie v Európe kontinentálne média prekrútili," uviedla ďalej britská premiérka, ktorú citovala stanica BBC.

 

Povedala tiež, že zatvrdol aj postoj Európskej komisie k rokovaniam o brexite, pričom viacerí európski politici vyslovili v súvislosti s nimi na adresu Británie vyhrážky.

 

"Všetky tieto činy boli úmyselne načasované tak, aby ovplyvnili výsledok parlamentných volieb, ktoré sa budú konať 8. júna," dodala Mayová.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Sidorova
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies