VIDEO Britskú poslankyňu dobodali a postrelili pred stretnutím s voličmi, zraneniam podľahla

NETKY.SK • 16 Jún 2016, 18:28 • 2 min
VIDEO Britskú poslankyňu dobodali a postrelili pred stretnutím s voličmi, zraneniam podľahla

LONDÝN - Britská labouristická poslankyňa Jo Coxová podľahla zraneniam, ktoré utrpela pri dnešnom útoku na svoju osobu vo svojom volebnom obvode neďaleko mesta Leeds. Oznámila to polícia na tlačovej konferencii s tým, že muža, ktorý poslankyňu napadol, zatkla a po nikom ďalšom v súvislosti s jej smrťou nepátra.

slovakia

left justify in out

Informovala o tom tlačová agentúra AP. Štyridsaťjedenročná matka dvoch detí utrpela dnes strelné a bodné zranenia pri napadnutí vo svojom volebnom obvode v obci Birstall neďaleko Leedsu. Polícia zatkla 52-ročného muža. Podrobnosti z incidentu však nezverejnila.

 

Podľa britskej tlačovej agentúry PA sa poslankyňa zamiešala do potýčky medzi dvoma mužmi. Hlavná inšpektorka polície grófstva West Yorkshire Dee Collinsová uviedla, že polícia nemôže hovoriť o motíve činu, páchateľa však zatkla. Ďalší muž, ktorý bol pri incidente tiež zranený, by mal podľa očakávaní prežiť.

 

Skupiny z oboch strán britského referenda o členstve v Európskej únii dnes po napadnutí poslankyne prerušili svoju kampaň a britský premiér David Cameron povedal, že zrušil dnešnú plánovanú dvojhodinovú návštevu Gibraltáru, kde chcel vystúpiť na podporu tábora za zotrvanie Británie v EÚ.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies