Britská polícia zatkla už druhého muža podozrivého z útoku v londýnskom metre

NETKY.SK • 17 September 2017, 11:37 • 2 min
Britská polícia zatkla už druhého muža podozrivého z útoku v londýnskom metre

LONDÝN - Londýnska polícia dnes oznámila, že v spojitosti s piatkovým útokom v londýnskom metre bol zatknutý už druhý muž.

slovakia

left justify in out

Ako píše agentúra AP s odvolaním sa na toto policajné vyhlásenie, 21-ročného muža zadržali v noci nadnes v mestskej štvrti Hounslow v západnej časti Londýna. Muž bol zadržaný na základe protiteroristického zákona.

 

V súvislosti s možnou účasťou na útoku z 15. septembra, pri ktorom bolo zranených 29 ľudí, sa tak vo vyšetrovacej väzbe nachádzajú už dve osoby.

 

V Británii vyhlásili po útoku najvyšší - kritický - stupeň ohrozenia teroristickými útokmi. Ten zostáva naďalej v platnosti a znamená, že podľa mienky zodpovedných orgánov hrozí momentálne ešte ďalší útok.

 

Po celej krajine sú posilnené policajné hliadky, ktoré pri ochrane dôležitých objektov a občanov podporujú aj príslušníci armády.

 

V sobotu zatkla polícia v prístave mesta Dover na juhovýchode Anglicka, odkiaľ sa cestuje na francúzsku stranu Lamanšského prieplavu, 18-ročného muža. Následne začali policajti rozsiahle ozbrojené pátranie na predmestí Sunbury-on-Thames, juhozápadne od Londýna.

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Sidorova
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies