Britská polícia zadržala štyroch mužov podozrivých z terorizmu

NETKY.SK • 2 December 2015, 14:00 • 2 min
Britská polícia zadržala štyroch mužov podozrivých z terorizmu

LONDÝN - Britská polícia dnes v meste Luton zadržala štyroch mužov podozrivých z prípravy teroristických činov. Ako informovala agentúra Reuters, ide o mužov vo veku okolo 30 rokov. Po zadržaní ich previezli do Londýna a dali do policajnej väzby.

slovakia

left justify in out

Podľa Reuters polícia v Lutone, ležiacom severne od Londýna, dnes prehľadávala domy a byty na siedmich adresách. Prehľadaných bolo aj niekoľko áut. Polícia spresnila, že dnešná akcia je súčasťou už prebiehajúceho vyšetrovania, nie je spojená s nedávnymi teroristickými útokmi v Paríži. Britský premiér David Cameron nedávno oznámil, že britské bezpečnostné a tajné služby za ostatných šesť mesiacov zastavili zhruba sedem plánovaných útokov, ktoré boli riadené alebo aspoň inšpirované extrémistickou organizáciou Islamský štát.

 

V súvislosti s bojom proti IS dnes britský parlament prerokúva Cameronov návrh na zapojenie sa Británie do leteckých útokov na militantov IS v Sýrii. Cameron v utorok vyzval poslancov všetkých politických strán, aby jeho návrh podporili. Povedal, že nadišiel čas rozhodnúť o pripojení sa Británie k leteckým útokom na militantov IS v Sýrii.

 

Británia si nemôže "objednať svoju bezpečnosť subdodávateľsky od iných krajín", argumentoval. "Preto som presvedčený, že by sme mali teraz rozhodnúť o rozšírení britských leteckých útokov na IS v Sýrii ako integrálnej súčasti našej komplexnej stratégie oslabiť Islamský štát a zredukovať hrozbu, ktorú pre nás predstavuje," citoval premiéra Reuters.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona