Britská polícia zadržala sedem podozrivých teroristov

NETKY.SK • 4 December 2014, 14:05 • 2 min
Britská polícia zadržala sedem podozrivých teroristov

LONDÝN - Britská polícia zadržala sedem osôb pre podozrenie z teroristických aktivít. Päť ľudí zatkli vo Walese a ďalších dvoch v Londýne.

slovakia

left justify in out

Britská polícia uskutočnila v posledných mesiacoch viacero protiteroristických operácií v reakcii na rastúci počet Britov pridávajúcich sa k extrémistickej skupine Islamský štát, ktorí by mohli po návrate do vlasti plánovať útoky. Polícia presné informácie nezverejnila, no uviedla, že zadržaní sú podozriví z podpory zakázanej organizácie. Zatknutie dvoch mužov Londýne súvisí s operáciou, počas ktorej zadržali v britskom hlavnom meste začiatkom tohto týždňa ďalších päť osôb. Obvinili ich z aktivít súvisiacich s terorizmom ako aj z výroby falošných dokumentov.

 

Britské úrady nedávno uviedli, že len v Londýne sledujú "tisíce" podozrivých z terorizmu. Británia považuje bojovníkov Islamského štátu za momentálne najväčšiu hrozbu krajiny. Londýnsky starosta Boris Johnson predpokladá, že do hlavného mesta sa vrátilo skoro 600 ľudí, ktorí predtým bojovali po boku Islamského štátu alebo al-Kájdy. Za posledné mesiace britská polícia zadržala pre podozrenia z teroristických aktivít už vyše 20 osôb.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies