Britská polícia zadržala mladú ženu podozrivú z terorizmu

NETKY.SK • 17 Január 2015, 12:57 • 2 min
Britská polícia zadržala mladú ženu podozrivú z terorizmu

LONDÝN - Britská polícia zatkla na londýnskom letisku Stansted 18-ročnú ženu podozrivú z príprav teroristických činov a členstva v zakázanej organizácii. Informovala o tom dnes agentúra Reuters s odvolaním sa na vyhlásenie tamojšej polície.

slovakia

left justify in out

Nemenovanú ženu zatkli v piatok príslušníci polície po tom, ako prišla na londýnske letisko Stansted a chystala sa odletieť. Zadržanú ženu previezli na policajnú stanicu do Londýna, kde ostane vo väzbe, spresnila polícia.
      

Tomuto zadržaniu predchádzalo širšie vyšetrovanie, v rámci ktorého už v Británii v októbri zatkli 21-ročného muža.
      

Piatkové zatknutie je posledným zo série zásahov zrealizovaných britskými protiteroristickými zložkami od zvýšenia stupňa národného ohrozenia na druhý najvyšší stupeň vlani v auguste.
      

Dôvodom je riziko, ktoré pre Britániu predstavujú vycvičení bojovníci po ich návrate z tréningových táborov sunnitskej extrémistickej skupiny Islamský štát (IS) v Sýrii a Iraku.
      

Britský premiér David Camerom je aktuálne na dvojdňovej návšteve v Spojených štátoch, kde rokuje a americkým prezidentom Barackom Obamom. Lídri sa dohodli na spoločnom postupe v boji s hrozbou, ktorú pre ich krajiny predstavujú takto vycvičení teroristi.
      

Po nedávnych teroristických atentátoch v Paríži a Belgicku platí v súčasnosti zvýšený stupeň bezpečnostnej pohotovosti takmer po celej Európe, dodal Reuters.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies