Britská polícia zabavuje autá: Lamborghini, Bentley a McLaren predajú v aukcii!

NETKY.SK • 12 Jún 2014, 18:00 • 2 min
Britská polícia zabavuje autá: Lamborghini, Bentley a McLaren predajú v aukcii!

LONDÝN – Britská polícia zadržala neuveriteľné autá. Vozidlá po ktorých túži takmer každý sa nachádzajú na ich stráženom parkovisku. Najdrahšie vozidlo v policajnom autoparku je paradoxne žeriav, ktorý má hodnotu milión libier.

slovakia

left justify in out

Scotland Yard zadržal viac ako 100-tisíc nepoistených vozidiel od Októbra 2011. Medzi zabavenými autami sa nachádzajú aj luxusné značky ako Bentley, Lamborghini, McLaren a pod. Jedná sa o policajné akcie zamerané na bezpečnosť premávky, pri ktorých zabavujú autá bez poistky. Za posledných 12 mesiacov zadržali 39-tisíc áut.

 

V januári 2012 zadržali obrovský pojazdný žeriav, ktorý je zároveň aj najdrahším vozidlom v celom autoparku. Jeho hodnota je milión libier. Bolo zabavené, pretože vodič nemal potrebné povolenie na to, aby ho mohol šoférovať.

 

img

 

V novembri 2013 zadržali šesťlitrový Bentley Continental GTC, pretože vodič nemal poistku. V októbri minulého roku zabavila polícia luxusný Lamborghini Aventador v hodnote 400-tisíc po tom, čo zistili že vodič nemá poistku na tak vysokú sumu. Medzi najväčšie úlovky minulého roka patria aj Lamborghini Gallardo, Porsche Boxter a Lamborghini Spyder.

 

 

Nepoistení vodiči dostanú šesť trestných bodov do bodovacieho systému a musia zaplatiť 300 libier pokutu. Ak tak nespravia do určitého termínu autá budú vydražené v aukcii.

 

Od roku 2011 zarobila polícia na aukciách viac ako 5,5 milióna libier. Medzi predanými autami bolo aj luxusné Lamborghini Aventador, ktoré sa predalo za 218-tisíc libier.




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies