Britská polícia vyslobodila ôsmich vykorisťovaných Čechov

NETKY.SK • 18 September 2014, 13:19 • 2 min
Britská polícia vyslobodila ôsmich vykorisťovaných Čechov

PRAHA - Britská polícia pri rozsiahlej razii na juhozápade krajiny oslobodila v utorok ôsmich Čechov, ktorí boli proti svojej vôli nútení pracovať pre skupinu ľudí východoeurópskeho pôvodu.

slovakia

left justify in out

Informovala o tom česká spravodajská televízia ČT24, podľa ktorej česká ambasáda v Londýne eviduje v tomto roku už 25 podobných prípadov.

 

ČT24 dnes na svojej stránke citovala českého veľvyslanca Michaela Žantovského, ktorý povedal, že Čechov vylákali do Británie podvodníci s ponukou výhodnej práce. Po príjazde im zobrali doklady a prinútili ich pracovať za veľmi nízku mzdu napríklad v umývačkách v Plymouthe či fabrikách v Cornwalle, prípadne celkom zadarmo vo svojich domácnostiach.

 

Políciu na ich vykorisťovanie upozornil Čech, ktorému sa podarilo väzniteľom ujsť, jeho obvinenie polícii postupne potvrdili ešte dvaja ďalší Česi. 

 

Niekoľkomesačné vyšetrovanie vyústilo v utorňajší záťah, na ktorom sa zúčastnila stovka policajtov, dodala ČT24.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona