Britská polícia vyšetruje pokus o únos vojaka, nevylučuje teroristický motív

NETKY.SK • 21 Júl 2016, 17:19 • 2 min
Britská polícia vyšetruje pokus o únos vojaka, nevylučuje teroristický motív

LONDÝN - Britská polícia vyšetruje pokus o únos vojaka, ku ktorému došlo v stredu v blízkosti základne britského kráľovského letectva Marham v grófstve Norfolk. Informoval o tom denník Guardian s odvolaním sa na dnešné oznámenie polície.

slovakia

left justify in out

Nemenovaného vojaka, ktorý sa venoval džogingu, napadli dvaja mladí muži "blízkovýchodného výzoru". Neozbrojený vojak v civile najskôr premohol prvého z útočníkov, ktorému však potom prišiel na pomoc druhý muž ozbrojený nožom. Vojakovi sa napokon podarilo ujsť, pričom neutrpel žiadne zranenia.


"Môžem potvrdiť, že celú udalosť vyšetrujeme ako pokus o únos a vykonávame dôkladné výsluchy, aby sme plne objasnili všetky okolnosti," uviedol norfolkský detektív Paul Durham.
Motív činu podľa neho zostáva nejasný, takže nateraz nie je možné vylúčiť ani terorizmus. Preverujú sa však aj viaceré ďalšie možné hypotézy.


Marham je domovskou základňu letky stíhačiek Tornado GR4, ktoré sú zapojené do operácií v Iraku a Sýrii. Po stredajšom incidente preventívne sprísnili bezpečnostné opatrenia v okolí základne.


V Spojenom kráľovstve v súčasnosti platí druhý najvyšší stupeň varovania pred potenciálnymi útokmi militantov, ktoré sú na tejto úrovni považované za veľmi pravdepodobné. Britské úrady evidujú už viacero uskutočnených alebo prekazených útokov na britských vojakov alebo základne.


 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies