Britská polícia v súvislosti s druhým zatknutím prehľadala dom v Stanwelle

NETKY.SK • 17 September 2017, 15:50 • 2 min
Britská polícia v súvislosti s druhým zatknutím prehľadala dom v Stanwelle

LONDÝN - Londýnska polícia prehľadáva dom v meste Stanwell neďaleko britskej metropoly.

slovakia

left justify in out

Razia súvisí so zadržaním druhej osoby podozrivej v spojitosti s piatkovým útokom v londýnskom metre, ktorý si podľa najnovšej bilancie vyžiadal 30 zranených. Informovala o tom agentúra AP.

 

V súvislosti s možnou účasťou na útoku z 15. septembra sa vo vyšetrovacej väzbe nachádzajú už dve osoby: okrem 21-ročného muža zadržaného v noci nadnes na predmestí Hounslow na západe Londýna je v rukách polície aj iný, 18-ročný, mladík. Toho polícia zadržala v sobotu ráno v prístave Dover. Následne polícia prehľadala aj dom v Sunbury, ktorý mal s týmto zadržaným súvislosť.

 

Britská ministerka vnútra Amber Ruddová dnes uviedla, že zadržanie druhej podozrivej osoby naznačuje, že piatkový atentát v Londýne nebol činom tzv. osamelého vlka.

 

Ruddová okrem toho komentovala aj prihlásenie sa džihádistickej organizácie Islamský štát (IS) k piatkovému útoku.

 

Podľa nej zatiaľ nič nedokazuje, že by za ním IS skutočne aj bol. IS sa podľa nej pripomína a priznáva sa k útokom. "V tomto štádiu nie sú žiadne dôkazy" o účasti IS na atentáte, povedala ministerka pre spravodajskú spoločnosť BBC. Súčasne vyjadrila nádej, že polícii sa vyšetrovaním "podarí presnejšie stanoviť, ako bol (útočník) zradikalizovaný".

 

Británia od začiatku tohto roku zažila štyri útoky, ktoré polícia vyhodnotila ako teroristické. Zahynulo pri nich 36 ľudí.

 

Po poslednom, piatkovom, útoku v Británii vyhlásili najvyšší - kritický - stupeň ohrozenia teroristickými útokmi. Znamená to, že podľa vládnych úradov je Británia bezprostredne ohrozená ďalším útokom.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Sidorova
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies