Britská polícia si stále myslí, že útočník z londýnskeho Westminsteru bol sám

NETKY.SK • 26 Marec 2017, 11:22 • 2 min
Britská polícia si stále myslí, že útočník z londýnskeho Westminsteru bol sám

LONDÝN - Britská polícia, ktorá vyšetruje útok v blízkosti parlamentu v Londýne so štyrmi mŕtvymi a desiatkami zranenými vyjadrila opätovne presvedčenie, že útočník konal sám.

slovakia

left justify in out

Polícia v sobotu večer oznámila, že nič nenaznačuje, že by boli plánované ďalšie útoky.

 

Asistent policajného komisára Neil Basu povedal, že sa možno nikdy nepodarí zistiť motívy konania Khalida Masooda, ktorý bol zastrelený v stredu po tom, ako s autom narážal do chodcov na Westminsterskom moste a pred parlamentom smrteľne pobodal neozbrojeného policajta.

 

Basu povedal, že "pochopenie (jeho činu) mohlo zomrieť s ním". Polícia vyzvala ľudí, ktorí poznali Masooda alebo ho videli, aby sa spojili s vyšetrovateľmi.

 

V prípade zostáva vo väzbe už iba jediná osoba - muž, ktorého totožnosť polícia neprezradila a zatiaľ nebol z ničoho obvinený.

 

Masood (52) bol v minulosti odsúdený za násilné trestné činy a tresty si odpykal vo väzení. Pracoval tiež istý čas v Saudskej Arábii, kde vyučoval angličtinu.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Katka Štefunková
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies