Britská polícia sa rozhodla zvýšiť počet ozbrojených policajtov v Londýne

NETKY.SK • 14 Január 2016, 13:01 • 2 min
Britská polícia sa rozhodla zvýšiť počet ozbrojených policajtov v Londýne

LONDÝN - Britské úrady sa kvôli vlaňajším parížskym útokom rozhodli zvýšiť počet ozbrojených policajtov na uliciach v hlavnom meste.

slovakia

left justify in out

Informoval o tom dnes šéf londýnskej polície Bernard Hogan-Howe.


Komisár metropolitnej polície vyjadril podľa agentúry AP nádej, že na londýnskych uliciach sa "nič nestane". Čo možno najvyššia pripravenosť tamojšej polície je však podľa neho dobrým znakom.


Scotland Yard podľa Hogan-Howeových slov plánuje vycvičiť ďalších 600 policajtov so strelnými zbraňami. Tí následne posilnia rovnako ozbrojených policajtov na londýnskych uliciach, čím sa ich počet zvýši na približne 2800.


Polícia zvýši aj počet obrnených vozidiel v britskej metropole, čo by jej v prípade potreby malo umožniť rýchlu reakciu na akýkoľvek útok.


Londýn sa okrem iného hrdí tým, že väčšina spomedzi tamojších policajtov zbrane nenosí. AP dodala, že aj napriek dnes avizovaným zmenám zostane naďalej neozbrojených vyše 90 percent londýnskych policajtov.


 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona