Britská polícia sa ospravedlnila, že žiadala mená záujemcov o Charlie Hebdo

NETKY.SK • 10 Február 2015, 09:08 • 2 min
Britská polícia sa ospravedlnila, že žiadala mená záujemcov o Charlie Hebdo

LONDÝN - Britská polícia sa ospravedlnila za to, že jej príslušník žiadal v obchode mená ľudí, ktorí si kúpili výtlačky francúzskeho satirického týždenníka Charlie Hebdo.

slovakia

left justify in out

 Polícia v anglickom grófstve Wiltshire vysvetlila, že vyšetrovanie bolo súčasťou "hodnotenia napätia vo verejnosti" po krvavom útoku zo 7. januára na redakciu magazínu Charlie Hebdo, ktorá uverejňovala karikatúry proroka Mohameda.
      

Polícia ďalej uviedla, že príslušník navštívil obchod v meste Corsham a počas rozhovoru s majiteľom predajne "žiadal informácie o predplatiteľoch časopisu Charlie Hebdo". Polícia dnes tiež oznámila, že informácie súvisiace s incidentom v obchode boli "natrvalo a bezpečne zlikvidované".
      

Angus Macpherson, policajt a detektív v grófstve Wiltshire, vyhlásil, že je spokojný, že polícia neplánovala "zakázať šírenie magazínu Charlie Hebdo".



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies