Britská polícia potvrdila zatknutie Slováka, ktorý sa v lietadle vyhrážal bombou

NETKY.SK • 2 December 2017, 16:20 • 2 min
Britská polícia potvrdila zatknutie Slováka, ktorý sa v lietadle vyhrážal bombou

LONDÝN - Britská polícia zastupiteľskému úradu Slovenskej republiky v Londýne potvrdila, že vo štvrtok bol zatknutý o 21.05 h na londýnskom letisku Stansted slovenský občan z dôvodu ohrozovania bezpečnosti – vyhrážania sa bombovým útokom.

slovakia

left justify in out

Informoval tom v sobotu informoval Igor Skoček, riaditeľ tlačového odboru slovenského ministerstva zahraničných vecí. Dodal, že muž sa v súčasnosti nachádza vo väzbe a o konzulárnu pomoc v danom prípade nepožiadal naše veľvyslanectvo v Londýne.

 

Podľa portálu Netky.sk sa 34-ročný muž zo Slovenska vyhrážal vo štvrtok bombou v lietadle na linke Bratislava - Londýn. Na letisku Stansted muselo proti nemu zasahovať policajné komando. Lietadlo pravidelnej linky FR 2319 spoločnosti Ryanair po pristátí odstavili na vzdialenej ploche a polícia ho prehľadala. Nakoniec sa ukázalo, že išlo o falošný poplach, pretože policajti nenašli u muža či v lietadle žiadnu trhavinu ani iný nebezpečný materiál. Z lietadla odviedli dve osoby, spomínaného Slováka zatkli.

 

Cestujúci a posádka však medzitým prežívali obrovský strach, keďže terorizmus je v Európe reálnym problémom a britská metropola často zažíva smrtiace teroristické útoky islamských extrémistov. Podľa informácií portálu Netky.sk cestovala lietadlom okrem iných pasažierov aj skupina manželiek známych slovenských hokejistov.

 

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
barbora lučivjanská
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies