Britská polícia označila bizarnú smrť špióna za nehodu

NETKY.SK • 13 November 2013, 16:58 • 2 min
Britská polícia označila bizarnú smrť špióna za nehodu

LONDÝN - Britská polícia dnes oznámila, že nenašla nijaký dôkaz, ktorý by naznačoval cudzie zavinenie v prípade bizarnej smrti agenta tajnej služby. Rozkladajúce sa nahé telo 31-ročného Garetha Williamsa sa našlo v uzavretej veľkej taške vo vani v utajenom byte MI6 v Londýne v roku 2010.

slovakia

left justify in out

Koroner vlani dospel k záveru, že do smrti agenta boli zrejme zapletení ďalší ľudia. Súdne vyšetrovanie uzavrel s tým, že príčina smrti bola "neprirodzená a pravdepodobne išlo o vopred plánovaný trestný čin".

Martin Hewitt z Metropolitnej polície dnes na tlačovom brífingu v budove Scotland Yardu informoval médiá o výsledku policajného vyšetrovania: detektívi podľa neho dospeli k záveru, že zrejme išlo len o tragickú nehodu. "Najpravdepodobnejší scenár je, že Gareth bol (v byte) sám," povedal reportérom Hewitt. Rodina zosnulého závery policajného vyšetrovania akceptovala. Vyšetrovatelia podľa neho zistili, že Williams navštevoval sadomasochistické webové stránky, vrátane stránok venovaných klaustrofílii, čo dokázali záznamy z jeho počítača. Ľudia s takouto sexuálnou úchylkou dosahujú telesnú rozkoš uzavretí v tesných priestoroch. Agent však pri sexuálnej hre nečakane zomrel. Podľa Hewitta sa nepotvrdili podozrenia, že by agentova smrť akýmkoľvek spôsobom súvisela s jeho prácou. Polícia nemôže kategoricky vylúčiť cudzie zavinenie pri Garethovom úmrtí, ale nepovažuje ho za pravdepodobné.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona