Britská polícia opäť zasahovala, tentokrát prehľadávali okolie bydliska londýnskych útočníkov

NETKY.SK • 6 Jún 2017, 12:04 • 2 min
Britská polícia opäť zasahovala, tentokrát prehľadávali okolie bydliska londýnskych útočníkov

LONDÝN - Britská polícia pristúpila dnes k ďalšej domovej prehliadke v časti Londýna, ktorá sa nachádza blízko miesta, kde mali bydlisko dvaja z troch páchateľov sobotňajšieho teroristického útoku v metropole. Informuje o tom agentúra AP.

slovakia

left justify in out

Zásah vo východnej štvrti Ilford sa začal niekoľko hodín po tom, ako polícia oznámila, že všetkých 12 osôb z priľahlej štvrte Barking, zadržaných po útoku v centre mesta, prepustila bez vznesenia obvinení. Podľa vyjadrenia metropolitnej polície, ktoré priniesla stanica BBC, nebol pri uvedenej prehliadke nikto zadržaný.

Trojica útočníkov najskôr v sobotu večer vrazila dodávkou do chodcov na moste London Bridge a potom zaútočila nožmi na ľudí v neďalekej nákupnej zóne Borough Market. Útok si vyžiadal sedem obetí na životoch a niekoľko desiatok zranených. Všetkých troch teroristov - ktorí mali na sebe falošné samovražedné vesty - zastrelili policajti.

Britská verejnosť si dnes obete tohto útoku uctí o 11.00 h miestneho času (12.00 h SELČ) minútou ticha. Sprístupnená by mala byť aj kondolenčná kniha v priestoroch samosprávneho úradu londýnskej mestskej časti Southwark.

Z okolia Borough Market medzitým stanica BBC hlásila pretrvávajúce uzávierky niektorých ulíc a odklony autobusových liniek. Na moste London Bridge, podobne ako noc predtým na iných troch mostoch cez Temžu, boli medzitým umiestnené bezpečnostné zábrany pozdĺž chodníkov, aby chránili prechádzajúcich chodcov.




 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Katarina Z.

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona