Britská polícia odhalila, ako sa do väzenia pašovali mobily aj drogy

NETKY.SK • 25 Marec 2019, 10:25 • 2 min
Britská polícia odhalila, ako sa do väzenia pašovali mobily aj drogy

LONDÝN - Z Anglicka prišla šokujúca správa. Tamojší väzni prišli na spôsob ako nenápadne prepašovať cez ochranku drogy, mobilné telefóny a iný kontraband. Používajú na to telá mŕtvych potkanov. So správou prišla britská spravodajská televízia Sky News.

slovakia

left justify in out

Pri väznici Guys Marsh pri meste Shaftesbury v anglickom grófstve Dorset boli objavené tri mŕtve potkany. Na tom však nebolo nič čudné. No akonáhle väzenská stráž vykonala pytvu z dôvodu lokalizácie stehov z dolnej časti u všetkých troch hlodavcov, dospela k zaujímavému výsledku. Vnútorné orgány potkanov niekto nahradil piatimi mobilnými telefónmi s nabíjačkami, tromi SIM kartami, cigaretovými papierikmi a drogami - vrátane syntetickej marihuany a kanabisu.

 

 

Podľa vyjadrenia britského ministerstva spravodlivosti niekto potkany prehodil cez plot tak, aby si ich väzni mohli nenápadne prevziať.

Námestník ministra spravodlivosti Roderick Stewart na margo tejto udalosti vyhlásil, že "tento objav nám ukazuje, kam až sú zločinci schopní zájsť, aby do väzení prepašovali drogy, a podčiarkuje dôležitosť našej snahy o zvýšenie bezpečnosti väzníc".

 

 

Za rok 2018 bolo vo väzeniach v Anglicku a vo Walese evidovaných 13 119 prípadov nájdenia narkotík. Oproti minulému roku to predsatavuje nárast až o 15 %. V minulosti sa zločincom snažili prepašovať kontraband do britských väzníc aj pomocou holubov či tenisových loptičiek.

 

img

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
lukas cief
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies