Britská opozícia nie je spokojná s Mayovej náčrtom brexitu

NETKY.SK • 17 Január 2017, 16:39 • 2 min
Britská opozícia nie je spokojná s Mayovej náčrtom brexitu

LONDÝN - Britská premiérka Theresa Mayová podľa lídra opozičných liberálnych demokratov Tima Farrona navrhuje "extrémnu verziu" brexitu, ktorá poškodí britskú ekonomiku.

slovakia

left justify in out

Podľa šéfa opozičnej Labouristickej strany Jeremyho Corbyna sa zdá, že Mayová si chce koláč aj ponechať, aj ho zjesť, keďže povedala, že chce odísť z jednotného trhu Európskej únie, ale stále mať prístup naň. "Nie som si celkom istý, ako to budú akceptovať v Európe," konštatoval Corbyn pre BBC.


Adam Marshall, generálny riaditeľ Britskej obchodnej komory, po utorkovom prejave premiérky uviedol, že hoci firmy teraz majú jasnejšie v otázke Mayovej priorít, stále vedia "iba trochu viac o pravdepodobnom výsledku vyjednávaní o brexite, ako vedeli včera." Nemecký minister zahraničných vecí však prejav britskej premiérky privítal. Frank-Walter Steinmeier uviedol, že tento prejav "trochu viac objasnil britské plány".


Predsedníčka britskej vlády vyhlásila, že Británia odíde z jednotného trhu EÚ, ale bude "sa snažiť o čo najväčší možný prístup naň".

 

Británia podľa nej chce komplexnú dohodu o voľnom obchode bez príspevkov do rozpočtu EÚ. Krajina podľa Mayovej chce obchodovať a podnikať v celom svete a začala oslovovať iné štáty. Mayová uviedla, že Londýn získa kontrolu nad počtom ľudí prichádzajúcich do krajiny z EÚ, ale chce čo najskôr garantovať práva občanov únie.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies