Britská Lloyds Banking Group zaplatí v kauze Libor pokutu 369 mil. USD

NETKY.SK • 28 Júl 2014, 18:49 • 2 min
Britská Lloyds Banking Group zaplatí v kauze Libor pokutu 369 mil. USD

LONDÝN - Britská banka Lloyds Banking Group zaplatí v Británii a USA celkovo 369 miliónov USD (274,70 milióna eur) s cieľom urovnať spor za svoje pokusy manipulovať s kľúčovou Londýnskou medzibankovou úrokovou sadzbou Libor.

slovakia

left justify in out

Informovala o tom agentúra AP.
     

Lloyds, jedna z najväčších svetových bánk, sa tak stala už šiestou finančnou spoločnosťou, ktorá bola potrestaná v kauze manipulácie so sadzbou Libor. Podľa regulačných úradov samotná Lloyds Banking Group sa mala nelegálnych aktivít dopúšťať v rokoch 2006 až 2009.
     

K ďalším bankám, ktoré už pokutu v tejto kauze platili, patria napríklad švajčiarska UBS, holandská banka Rabobank či britské banky Royal Bank of Scotland a Barclays. Práve Barclays bola prvou bankou, ktorá v kauze Libor priznala vinu a uzatvorila v Británii a USA dohodu o vyrovnaní.
     

V rámci stanovenej pokuty zaplatí Lloyds Banking Group približne 178 miliónov USD britskému regulačnému úradu FCA. Ďalších 86 miliónov USD zaplatí banka americkému ministerstvu spravodlivosti a 105 miliónov USD americkej Komisii pre termínované obchody s komoditami CFTC.
     

(1 EUR = 1,3433 USD)



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies