Britská Lloyds Banking Group je opäť v súkromných rukách, vláda predala svoj podiel

NETKY.SK • 17 Máj 2017, 10:47 • 2 min
Britská Lloyds Banking Group je opäť v súkromných rukách, vláda predala svoj podiel

LONDÝN - Britská Lloyds Banking Group je opäť v súkromných rukách.

slovakia

left justify in out

Vláda predala svoj zvyšný podiel v banke, ktorú musel štát zachraňovať pred krachom počas globálnej finančnej krízy v rokoch 2007-2009.

 

Štát vtedy získal 39-% podiel v tejto najväčšej retailovej banke v Británii. Ministerstvo financií dnes potvrdilo, že predalo posledných 638,4 milióna akciových listov, teda zvyšný 0,89-% podiel v banke.

 

Ďalšie detaily, konkrétne za akú cenu ich predalo, nezverejnilo. Uviedlo len, že výnos z predaja sa použije na zníženie štátneho dlhu.

Štát tak už nevlastní žiadny podiel v banke. Ministerstvo financií začalo predávať akcie banky v septembri 2013 a tento rok si dalo za cieľ jej privatizáciu dokončiť.

 

Ministerstvo financií sa pôvodne chcelo už vlani zbaviť celého zvyšného, vtedy ešte 9,1-% podielu v banke. Ale v októbri 2016 šéf rezortu Philip Hammond oznámil, že štát bude predávať zvýšené akcie po častiach a odôvodnil to výkyvmi na trhoch po referende o brexite.

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Katarina Z.
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies