Britská libra oproti doláru výrazne posilnila

NETKY.SK • 3 November 2016, 18:06 • 2 min
Britská libra oproti doláru výrazne posilnila

NEW YORK - Britská libra výrazne posilnila voči doláru po štvrtkovom rozhodnutí britského súdu, podľa ktorého vláda Veľkej Británie nemôže aktivovať proces vystúpenia z Európskej únie bez súhlasu parlamentu.

slovakia

left justify in out

Libra si oproti doláru pripísala 1,5 percenta a posilnila na úroveň 1,24 USD/GBP. Medzi mnohými účastníkmi trhu zavládla nádej, že rozhodnutie súdu prinajmenšom oddiali proces vystúpenia Británie z EÚ, alebo zmenší schopnosť britskej vlády presadiť takzvaný "tvrdý brexit", ktorý by znamenal odchod krajiny zo spoločného európskeho trhu.


Americký Federálny rezervný systém (Fed) v súlade s očakávaniami potvrdil svoje úrokové sadzby na nezmenenej úrovni, keďže v krajine budú 8. novembra prezidentské voľby. Fed však ponechal otvorené dvere pre zvýšenie úrokov na decembrovom zasadaní. Euro oproti doláru kleslo o 0,25 percenta na 1,1069 USD/EUR, ale americká mena oslabila voči jenu, a to na 103,10 JPY/USD z úrovne 103,28 JPY/USD.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona