Britská kráľovná sa dnes počas návštevy oddávala svojej vášni ku koňom

NETKY.SK • 20 Máj 2011, 06:20 • 2 min
Britská kráľovná sa dnes počas návštevy oddávala svojej vášni ku koňom

Britská kráľovná sa dnes počas návštevy oddávala svojej vášni ku koňom

slovakia

left justify in out

img

Britská kráľovná Alžbeta II. sa oddávala svojej vášni ku koňom počas dnešného tretieho dňa štátnej návštevy Írskej republiky. Prvé dva dni strávila vyjadrovaním posolstva o zmierení, ktoré v Írsku aj Británii privítali so všeobecným uznaním.
       Kráľovná navštívila dnes popoludní Národnú chovnú stanicu v grófstve Kildare - južne od hlavného mesta Dublin -, ktorá je domovom írskych plnokrvných koní. Alžbeta II. sa stretla so študentmi Dostihovej akadémie a s niekoľkými ľuďmi, ktorí trénovali víťazov tohtoročného dostihového festivalu Cheltenham v Británii.
      Írsky minister poľnohospodárstva Simon Coveney, ktorý kráľovnú sprevádzal, povedal: "Myslím si, že kráľovná sa tu cíti príjemne, je obkolesená ľuďmi milujúcimi kone. Bude tu na dostihoch kedykoľvek vítaná."
      Alžbeta II. pokračovala súkromnou návštevou stajne Gilltown v grófstve Kildare.
      Prvé dva dni návštevy - vôbec prvej cesty britského monarchu v Írsku - boli plné symbolických udalostí, vrátane kladenia vencov pri pamätníku obetiam zabitým v boji za slobodu Írska. Vzbury proti britskej vláde viedli k vyhláseniu nezávislosti Írska v roku 1922.
      Manžel kráľovnej princ Philip strávil deň v Dubline, kde sa stretol s poprednými predstaviteľmi stojacimi za udeľovaním prezidentského ocenenia Gaisce, ako aj s príjemcami tejto ceny.
      Kráľovná sa má dnes ešte zúčastniť slávnostného večera v Dubline na pozvanie britského veľvyslanca Juliana Kinga. Pozvaných hostí je približne 2000. Alžbeta II. privíta írsku prezidentku Mary McAleeseovú. Večer bude plný hudby, divadla a módy.
      Kráľovná má v piatok, v posledný deň návštevy Írska, navštíviť juhozápadné grófstvo Cork.
Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies