Britská kráľovná Alžbeta II. zavŕšila návštevu Kanady

NETKY.SK • 6 Júl 2010, 12:11 • 2 min
Britská kráľovná Alžbeta II. zavŕšila návštevu Kanady

Britská kráľovná Alžbeta II. zavŕšila návštevu Kanady

slovakia

left justify in out

img

Britská kráľovná Alžbeta II. zavŕšila svoje deväťdňové kanadské turné a dnes navštívi New York v USA. Položí veniec na miesto útokov z 11. septembra a vystúpi s prejavom na Valnom zhromaždení (VZ) OSN.
      Hotel Fairmont Royal York v kanadskom Toronte, kde sa uskutočnila štátna večera s kanadským premiérom Stephenom Harperom, postihol výpadok prúdu. Vznikol v dôsledku požiaru na transformačnej stanici.
      Manžel kráľovnej, princ Philip, sa tak ocitol potme počas slávnostného udeľovania ocenení vojvodu z Edinburghu mladým ľuďom. Slávnostnú ceremóniu dokončili pri náhradnom osvetlení, princ vtipkoval s rodičmi. Kráľovská večera pre 380 hostí však potom prebehla bez problémov.
      Alžbeta II. pricestovala do Ottawy 28. júna na oslavy 143. výročia vzniku Kanady a pri príležitosti storočnice kanadského námorníctva.
      Kanada je súčasťou Britského spoločenstva národov (Commonwealth). Pre 84-ročnú panovníčku, ktorá je oficiálne hlavou kanadského štátu, to už bola 22. štátna návšteva.

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies