Britská kráľovská pošta vyobrazí Murrayho na poštových známkach

NETKY.SK • 19 Júl 2013, 08:24 • 2 min
Britská kráľovská pošta vyobrazí Murrayho na poštových známkach

LONDÝN - Britská kráľovská pošta bude vydávať špeciálne poštové známky s podobizňou víťaza tohtoročného Wimbledonu Andyho Murrayho. Informáciu priniesla agentúra dpa.

slovakia

left justify in out

Škótsky tenista zdolal 8. júla vo finále mužskej dvojhry Srba Novaka Djokoviča 3:0 na sety a získal svoj prvý grandslamový titul na londýnskej tráve. Domáci reprezentant nevyhral najstarší tenisový turnaj na svete od roku 1936, kedy sa to podarilo Fredovi Perrymu. Na oslavu historického triumfu sa začnú nové poštové známky predávať 8. augusta, teda mesiac po Murrayho víťazstve v londýnskom finále. 

"Na známke nebude len obyčajná podobizeň Murrayho. Pôjde o zberateľskú sadu štyroch známok. Na dvoch bude Andy s trofejou, ďalšie dve budú zobrazovať akčné zábery z turnaja," vyslovilo sa vedenie kráľovskej pošty.

Dvadsaťšesťročný Murray spustil svojimi výkonmi v celej Veľkej Británii tenisový ošiaľ. "Jeho historické víťazstvo vo Wimbledone v nás vzbudzuje národnú hrdosť, ktorú chceme zvýrazniť novými poštovými známkami," informovala Britská kráľovská pošta.

Podobizeň čerstvého víťaza Wimbledonu bude na britských poštových známkach vyobrazená druhýkrát. Prvýkrát si takúto pozornosť Murray vyslúžil po zisku olympijského zlata na domácej tráve v Londýne 2012.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies