Britská kráľovná sa nezúčastní ďakovnej bohoslužby! Nedovolí jej to zdravotný stav

NETKY.SK • 3 Jún 2022, 07:48 • 2 min
Britská kráľovná sa nezúčastní ďakovnej bohoslužby! Nedovolí jej to zdravotný stav

LONDÝN – Britská kráľovná Alžbeta II. sa v piatok nezúčastní na ďakovnej bohoslužbe v londýnskej Katedrále svätého Pavla.

slovakia

left justify in out

Počas štvrtkových osláv platinového jubilea svojho nástupu na trón mala totiž isté ťažkosti s pohybom. V noci na piatok o tom informoval Buckinghamský palác, píše denník The Guardian. Podľa paláca prijala Alžbeta II. rozhodnutie nezúčastniť sa na bohoslužbe len „veľmi neochotne“. Vo štvrtok večer však príde na slávnostnú ceremóniu zapaľovania svetiel, ktorá sa bude konať na Windsorskom hrade.

 

img

 

Oslavy platinového jubilea sa začali vo štvrtok tradičnou vojenskou prehliadkou Trooping the Colour v centre Londýna. V rámci nej sa 1 500 vojakov a dôstojníkov predviedlo kráľovnej, ktorá spoločne s ďalšími členmi kráľovskej rodiny stála na balkóne Buckinghamského paláca.

 

img

 

Vo štvrtok sa nezačali len oslavy kráľovninho platinového jubilea, v tento deň zároveň uplynulo aj 69 rokov od Alžbetinej korunovácie. Britská kráľovná je aj takmer 70 rokov od svojho nástupu na trón, ktorý zdedila po smrti svojho otca, kráľa Juraja VI. vo februári 1952, stále medzi občanmi svojej krajiny obľúbená. Podľa posledného prieskumu verejnej mienky ju pozitívne vníma až 80 percent Britov.

 

 

Možno vás zaujme: Ruský novinár Muratov spravil dojímavé gesto so svojou Nobelovou medailou



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Johny domansky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies