Britská kráľovná ocenila nášho konzula na Novom Zélande

NETKY.SK • 12 Január 2017, 11:56 • 2 min
Britská kráľovná ocenila nášho konzula na Novom Zélande

BRATISLAVA - Honorárny konzul Slovenska v novozélandskom Aucklande Peter Kiely dostal od britskej kráľovnej Alžbety II. vyznamenanie novozélandského Rádu za zásluhy.

slovakia

left justify in out

Udelila mu ho v rámci novoročného oceňovania významných osobností na Novom Zélande, kde je hlavou štátu práve britská kráľovná. Informoval o tom hovorca rezortu diplomacie Peter Stano. Kiely je honorárnym konzulom Slovenska v Aucklande od roku 2000 a patrí medzi najaktívnejších a najlepšie hodnotených honorárnych konzulov SR v celosvetovom meradle.

 

Kiely dostal štátne vyznamenanie za prácu v oblasti práva a za služby, ktoré svojou činnosťou preukázal Novému Zélandu v oblasti Tichomoria. Honorárny konzul zároveň pôsobí ako predseda Nadácie pre spoluprácu v Tichomorí, kde je aktívny už 30 rokov pri presadzovaní udržateľného ekonomického rozvoja s cieľom zlepšovať životné štandardy v regióne. Kiely bol alebo je členom viacerých predstavenstiev a správnych orgánov rôznych podnikateľských organizácií vrátane Rady Tichomorského fóra, Poradenskej rady Centra priemyselných vzťahov, Podnikateľskej rady Fidži - Nový Zéland a je tiež zakladateľom Podnikateľskej rady Papua Nová Guinea – Nový Zéland.

 

Novozélandský Rád zásluh udeľuje britská kráľovná od roku 1996 ako výraz ocenenia výnimočných služieb pre britskú monarchiu a pre ľudí Nového Zélandu.
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies