Britská kráľovná Alžbeta II. dnes oslavuje narodeniny - má 89 rokov

NETKY.SK • 21 Apríl 2015, 15:34 • 2 min
Britská kráľovná Alžbeta II. dnes oslavuje narodeniny - má 89 rokov

LONDÝN - Britská kráľovná Alžbeta II. má dnes 89. narodeniny, žiadne verejné oslavy však nie sú naplánované. Naopak, tento týždeň si vzala zriedkavé voľno na oddych od oficiálnych akcií. Okrem každodenných informácií od vlády, ktorým sa venuje každý deň s výnimkou Štedrého dňa, odpočíva vo Windsorskom zámku neďaleko Londýna. Svoje narodeniny tam oslávi v súkromí, v kruhu svojej rodiny, uviedli britské médiá.

slovakia

left justify in out

Denník Telegraph napísal, že kráľovná oslavuje svoje narodeniny v súkromí vo Windsore už štvrtý rok po sebe, hoci dvoje z troch jej predchádzajúcich narodenín pripadli na víkend.

 

Podľa tradície Alžbeta II. oslavuje narodeniny dvakrát. Prvý raz v deň svojho narodenia 21. apríla, keď sa konajú len menšie oslavy v rodinnom kruhu. Veľkolepejšie oficiálne slávnosti sa každoročne organizujú spravidla prvý alebo druhý júnový víkend vzhľadom na lepšie počasie.

 

Alžbeta II. sa narodila v roku 1926 a vládne od roku 1952. S manželom, vojvodom z Edinburghu princom Philipom má štyri deti a osem vnúčat, pripomenula agentúra DPA.

 

Tento týždeň sa očakáva narodenie jej deviateho vnúčaťa, ktoré bude štvrté v línii čakateľov na trón. Manželka princa Williama, vojvodkyňa z Cambridgea Kate, by mala v najbližších dňoch priviesť na svet ich druhé dieťa v londýnskej nemocnici St. Mary's Hospital.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona