Britská ekonomika vzrastie tento rok o 2,2 %, slabšie, než sa čakalo

NETKY.SK • 11 Marec 2016, 09:07 • 2 min
Britská ekonomika vzrastie tento rok o 2,2 %, slabšie, než sa čakalo

LONDÝN - Britská obchodná komora (British Chambers of Commerce - BCC) znížila svoju prognózu tohtoročného vývoja britskej ekonomiky, pričom ako dôvod uviedla slabší než pôvodne očakávaný rast vo väčšine sektorov. Informoval o tom portál RTTNews.

slovakia

left justify in out

V najnovšom kvartálnom výhľade vývoja hospodárstva BCC oznámila, že britská ekonomika by tento rok mala vzrásť o 2,2 %. V predchádzajúcej prognóze uvádzala rast na úrovni 2,5 %.

 

Podobne znížila prognózu rastu ekonomiky aj na rok 2017. Zatiaľ čo pôvodne odhadovala rast na úrovni 2,5 %, najnovšie počíta s rastom o 2,3 %. BCC zároveň prvýkrát oznámila odhad vývoja hospodárstva na rok 2018. Ako uviedla, očakáva, že ekonomika v danom roku dosiahne rast na úrovni 2,4 %.

 

K zhoršeniu prognózy prispel aj menej priaznivý vývoj britskej ekonomiky vo 4. kvartáli minulého roka, ako aj revízia vývoja hospodárstva za 1. štvrťrok 2015 zo strany britského štatistického úradu smerom nadol.

 

Čo sa týka miery nezamestnanosti, BCC počíta s tým, že ku koncu tohto roka dosiahne 4,9 %. V budúcom roku by mala mierne klesnúť na 4,8 %.

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies